Choď na obsah Choď na menu
 


Chrumkava pizza

31. 7. 2009

Chrumkavá pizza

 
 
 

Potrebujeme: 400 g múky, 228 ml vody, 20 ml olivového oleja, 16 g kvasníc, 8 g soli, 4 g cukru, 250 g jemne nakrájanýchObrázok paradajok, 150 g syra, 100 g šunky, soľ, oregáno

 

Ako na to:
Rozpustite kvasnice vo vode. Zamieste cesto z múky, vody a rozpustených kvasníc, pridajte soľ, olej a cukor. Mieste, kým cesto nie je hladké a vláčne. Cesto prikryte a nechajte ho stáť 45min. pri stálej izbovej teplote. Rozvaľkané cesto preneste na mierne vymastenú formu, pokryte paradajkami, syrom, šunkou. Podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie a oregáno, potom pizzu pokvapkajte olivovým olejom. Cesto prikryte a nechajte ho kysnúť 50 min. pri stálej izbovej teplote.
Pizzu pečte pri 220°C po dobu 20 min.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.