Choď na obsah Choď na menu
 


Gulašová Polievka

3. 8. 2009

Gulášová polievka z baranieho mäsa

    300 g predného baranieho mäsa, 50 g údenej slaniny, 4 lyžice leča, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 400 g zemiakov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mletá rasca, mletá červená paprika, 70 g koreňovej zeleniny, soľ.

    Mäso nakrájame na malé kocky. Nakrájanú slaninu rozškvaríme, pridáme cibuľu nasekanú nadrobno, nakrájané mäso a za stáleho miešania opražíme.
    Potom pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, mletú červenú papriku, paradajkový pretlak a krátko pražíme. Primiešame lečo, zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka.
    Pridáme zemiaky nakrájané na malé kocky, mletú rascu a soľ. Uvaríme domäkka a dochutíme rozotretým cesnakom.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.